Stan David Ligoń

sowa magazyn europejski

Co zrobic, jesli szparagi zaczynaja smakowac gorycza przy gotowaniu? Janusz Lampel. Kuchnia zydowska. S.K.: ZECh

Written by sowa (») today at 14:48 in category judaica, read: 2×

klekot/camelie-klekot.jpg

Ja przecież chciałem tylko powiedzieć żydostwu, które masło nazywa maślanym a karczmę austerią, bo nie czytało Stryjkowskiego, że jeśli mnie zaczynają gotowane szparagi smakować goryczą, to wrzucam kromkę białego chleba do garnka, gdyż nauczyła mnie tego Hermanowa z Czeladzi na Węgrodzie w dzieciństwie a druga, mądra żydówka z ulicy Wąskiej, Janusińska (niech jej Brama szeroką będzie!),  to radziła dodać na nożu trochę masła albo i szczyptę cukru, zaś gojom kwitły wiosną w oknach przepięknie białe kwiatuszki na długich, cienkich łodygach i sypały się słodkim, drobnym śniegiem na podłogę aszparagusy.

Gepinntes Bild

Monika Wielgopolanin

Wystarczy je obac przed gotowaniem, odciąć konce a wodę osolić i dodać szczyptę cukru. Przeczytałam 3 pierwsze zdania – resztę sobie darowalam. Nie czytam rzeczy które nie są w żaden sposób dla mnie ważne 13 minut(y) temu przez: telefon komórkowy · Lubię to!

  • Stefan Kosiewskii@Monika Wielgopolanin – Pani nie rozumie, co czyta, bowiem pytanie brzmiało: – co zrobić, jeśli szparagi zaczynają smakować goryczą przy gotowaniu? Pani odpowiedź jest zarozumiała: „Wystarczy je obac przed gotowaniem…”. Mężczyzna grzecznie Panią pyta, ponieważ ma problem ze szparagami przy gotowaniu, a Pani jako lekarz odpowiada pacjentowi: nie trzeba było zachodzić w ciążę, żeby nie mieć teraz chorych dzieci. Zadała Pani najpierw pytanie: „co powyższy wywód ma wspólnego z gotowaniem!?!” a następnie przyznała: „Przeczytałam 3 pierwsze zdania – resztę sobie darowalam.”. Czy zawsze reaguje Pani w tak nerwowy sposób na pierwsze trzy słowa powitania? Czy matka trojga dzieci nie powinna okazywać więcej cierpliwości i wyrozumiałości w stosunku do bliźniego swego? Czy będzie Pani miło, kiedy ta trójka dzieci tak samo arogancko będzie odpowiadać na Pani zapytania wynikające z głębokich przemyśleń? około minuty temu
  • To nie miejsce na tak ,,głębokie przemyślenia,,
    Monika Wielgopolanin 8 kwietnia 14:00

    To nie miejsce na tak ,,głębokie przemyślenia,,

    Karczma Austeria
    Karczma Austeria 8 kwietnia 13:58

    Sz. P. Stefan Kosiewski: my tutaj zgodnie z regulaminem mówimy o Smacznej kuchni. Proszę 1. Nie obrażać kobiet !!! 2. Proszę pisać na temat. albo nie pisać wcale …I to wszystko na ten temat

     

  •   Janusz LampelJako administrator grupy zmuszony jestem usunąć post, który jest nie związany tematycznie z tematyką Smacznej kuchni a poza tym nie zajmujemy się tutaj polityką . Od tego są inne grupy i tam proszę prowadzić agitację polityczną 7 minut(y) temu
  • Stefan Kosiewski@Janusz Lampel – ja wrzucam do szparagów, które zaczynają być gorzkie przy gotowaniu kromkę białego chleba, zaś administrator grupy Smaczna Kuchnia wyrzuca z grupy post człowieka i obywatela, który chciałby się w kuchni odezwać; czy dyktatorskie zapędy Janusza Lampela wywodzą się z kuchni wojskowej, czy z milicyjnej? Czy nie może mężczyzna z kobietą porozmawiać w kuchni o gotowaniu? A cóż za obżydliwy zamordyzm w poskulturze żydowskiej Polski kryptosyjonistycznej?

https://pinterest.com/pin/452752568759334827/

http://sowa.quicksnake.org/judaica/Co-zrobic-jesli-szparagi-zaczynaja-smakowac-gorycza-przy-gotowaniu-Janusz-Lampel-Kuchnia-zydowska-S-K-ZECh

Reklamy

Kwiecień 8, 2013 - Posted by | Bez kategorii, Blogroll, kryzys, Narodowcy, PRL, sowa, syjonizm, ubowcy | , , , , , , , , , ,

Brak komentarzy.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: